Átadták a Stafétát a német szakon is!

2016. június 24-én, a Szent László Napok keretében került sor a Partiumi Keresztény Egyetem  első diák-publikációs kötetének, a Stafétának az átadására.

Dr. Szilágyi Ferenc egyetemi oktató, a Partiumi Kutatóintézet igazgatója arról szólt, hogy a Partium régiónak szüksége van egy egyetemre, amely az oktatásban és a kutatásban is aktív szerepet tölt be. Emellett felelősséget kell vállalni a tehetséggondozásban is, a kutatói utánpótlás biztosítása is kiemelt feladat. A bemutatott könyv 23 hallgató munkáját tartalmazza, egy olyan kötet, amelyet jó kézbe venni, és mint a stafétát, tovább lehet adni. A jelentős érdeklődésre való tekintettel, a program koordinátorai nem egy egyszeri kötet, hanem egy évente megjelenő sorozat kiadása mellett döntöttek. 

A kötetben szakunk végzős hallgatója Gergely Tamás (Többnyelvűség és multikulturalitás, II. év) tanulmánya is megtalálható Die Entwicklung der interkulturellen kommunikativen Kompetenz durch den Grammatikunterricht címmel.

A publikációs kötetet a Partiumi Kiadó jelentette meg, a szakmai hátteret a  Partiumi Kutatóintézet és a PKE Modern Nyelvek Tanszéke koordinálta.

Forrás: szentlaszlonapok.ro

dsc 2477 1 dsc 2450dsc 2477

forrás: nemetszak.partium.ro